Jubilarni 200-ti post i baš #pratipetak #followfriday :)

Došao na red i 200-ti blog unos. :bravo: :dim: Milion puta sam do sada čula: – ništa u životu nije slučajno. Kako se onda desilo da ovako jubilarni post bude baš u vreme kad pišem #pratipetak?  :scratch:Meni to nešto govori, a Vama? Volim Vas sve :crveni:

Prvi #pratipetak napisah 27. novembra 2009. godine. Meni lično interesantan je podatak s’ kojim blogerima sa započela praćenje naše blogosfere. Da ih nabrojim: novinarskapatka , DedaBor , varagicBlogowskivladanik , Miss_Cybernaut, eniac, Pedya, Bednopiskaralo, Mahlat, Charolija, NikiBGD, dzangrizalo i Gadgeterija. 14-est blogera koje redovno čitam i danas.

U sledećem ,  dodala sam na  svoju listu: GagaGrne , pajicbojan, predragkrstic, baneweb, KarlHaudbourg, janavi. Tako je bivalo iz nedelje u nedelju. Svaki put sve više i više. :mail:

Do sada je na ovom blogu napisano ukupno (bez ovog današnjeg) 39 postova u kategoriji Twitter , 11 u kategorini Dnevno izdanje #pratiblogere, 6 u kategoriji #pratiblogere, 12 u kategoriji Biblioteka, i samo 1 nažalost u kategoriji Novootvoreni blogovi. Znači od ukupno 200 napisanih blog postova,  69 je bilo na temu blogova,  blogera, twitter-aša,   nekih 34 % . Podatak govori dovoljno sam po sebi.

U medjuvremenu je još jedan bloger – WrathOfDevil nedavno počeo pisati svoje tekstove pod nazivom: Na kraju nedelje i zbog toga mi je zaista drago.

Ovaj današnji članak želim malo drugačije napisati nego obično. Pokušaću jednostavno u par reči reći zbog čega redovno pratim odredjene blogove, odnosno šta mislim o njima i njihovim autorima. Koliko će ovo koga interesovati ne znam, ali ja im se i na ovaj način želim zahvaliti za sve ono što oni meni pružaju. :heart:

Kad sam ulazila u ove vode, ne znajući ništa naravno, tražila sam mogućnost gde bi šta uspela naučiti. Posebno se zahvaljujem svim blogerima koji su mi olakšali sam moj start.

Medjutim,  ne bi bilo fer a da ne kažem,  da svaki blog bez obzira koju temu obradjuje je za mene zaista velika riznica znanja.

Da počnemo od onih prvih.

Kod  varagic na www.draganvaragic.com/weblog/ ćete pronaći sledeće kategorije:

Sigurna sam da čete i Vi  pronaći  mnogo toga što bi voleli  pročitati kako biste   saznali i naučili što više o navedenim temama. Jučerašnji blog post Ministarstvo prosvete krši Zakon o visokom obrazovanju – Socijalni program za prosvetu CITAT: ……….Prvi aktuelni problem je sama nemogućnost zapošljavanja u organizacijama koje se veoma “predano” drže aktuelnog šifrarnika zanimananja i stručne spreme, koji naravno nije usklađen sa novim Zakonom. Ovo je tipičan primer kršenja prava na rad u odnosu na aktuelni Zakon o visokom obrazovanju, koje je onemogućeno drugim pod-zakonskim aktima koja nisu ažurirana. Drugi aktuelni problem je vezan upravo za bodovanje plata u organizacijama koje tako obračunavaju lične dohotke, kao i predstavljeno bodovanje na osnovu kojeg će neko ostati bez posla samo zato što Država nije kompletno uredila oblast novih stručnih sprema i njihov odnos sa starim stručnim spremama.

NovinarskaPatka – Bloger o kojem sam prvo pisala,  čije sam tekstove čitala ponovo i ponovo, u kojima sam uživala, vraćala se ne samo mislima nego i dušim i srcem u neka davno zaboravljena vremena, bloger koji pleni pišući perom umetnika koji ume da zadrži Vaše misli, koji Vas tera na razmišljanje, koji…….. Da li je potrebno još nešto reći? :pozz:

blog.kovinekspres.rs – Kategorije:

Lokalni mediji – gašenje svetla u napuštenim redakcijama CITAT: ………Lokalni život ne čini priča o izboru za svetska čuda, cipela koja leti ka Bušu, beogradski mostovi ili curenje nafte iz tankera nasukanog na nekoj obali. Po lokalnu vest morate da odete, popričate telefonom, napišete je sami, susrećete se sa „junakom“ kom ste se zamerili, postavite vest na sajt, pročitate na radiju… A ako to ne uradite, ne postoji agencija koja će to uraditi umesto vas. Dakle, lokalno informisanje je po mnogo čemu priča za sebe i tako je treba „negovati.“……

Pedya – Bloger  –  pravi umetnik u prenošenju jasnih  poruka svojim čitateljima

Blog www.pedya.rs koji redovno i rado čitam.

Da li je dizajn umetnost? CITAT: ……..Umetnik ispred sebe ima čisto platno, paletu boja i u sebi poriv da naslika sliku, da prenese neku svoju emociju i saopšti je drugima. I svo vreme ovog sveta da to učini. Dizajner ispred sebe ima opis prosečnog kupca proizvoda, definisan komunikacioni ton, logo oglašivača, najčešće fotografiju proizvoda, a vrlo često i određenu paletu boja koja prati kampanju i pred sobom zadatak da kreira oglas, da prenese već definisanu poruku i saopšti je drugima. I strogo definisan rok da to učini……

Charolija blog www.charolija.com , odnosno njene tekstove jednostavno ne mogu a da ne pročitam. Iskrena do „bola“ izuzetno predana majka i supruga, prijatelj i drug. Tu je uvek kada i ako zatreba, tu je da sasluša, da sevet, prijatelj do krajnosti. Njen blog pleni toplinom, nežnošću pa čak i onda kada nekog „grdi“, a zna se to desiti, verujte mi na reč :namig:. Nemate šta izgubiti, vreme provedeno kod i sa  Charolija je dobro utrošeno vreme zato krenite u istraživanje. Kategorije su Vam dole nabrojane.

Naša dečurlija CITAT: …..Od onih sam kojima je dovoljno reći jednu rečenicu, pa da ja onda mislim i mislim. I tako, danas ceo dan mislim. Bila sam single mama dugi niz godina. To nikako u mom slučaju nije bilo nešto što sam gledala kao strašno i tragično, već kao svoj izbor i sticaj kojekakvih okolnosti. Nismo bili venčani, zbog nekih papira, živeli smo zajedno dve i po godine i mnogo se voleli sve to vreme, a onda jednostavno jednog dana smo shvatili da nikako nismo više jedno za drugo…….

Dzangrizalo kapetan našeg twitter broda, bloger kojeg ne mogu čitati a da mi suze na oči ne navru od smeha. Bloger, čije tekstove sam mnogo puta čitala svojim poznanicima i prijateljima. Blog www.nadzak.com na kojem provedem vreme želeći zaboraviti sve oko sebe, želeći se oraspoložiti.

Kako sam do sada sve njegove  postove linkovala, zaista ne znam koji bih ovog puta izdvojila. :scratch:Setimo se samo Spržio, Nirvane, Nema slika, nema ton. Setimo se Samo mrvljena, Brkljava ………

Poslednjiskaut na blogu  www.poslednjiskaut.com ne postoje kategorije,  te sam Vam iskopirala arhivu članaka.

Šta reći za ovog našeg umetnika?  Jedno je sigurno, bez obzira šta čitali uverićete se da je  meke duše.  Čovek ravnica, šuma, reka, tišine………. Čovek koji iznad svega voli zavičaj. Veliki nostalgičar prošlih vremena, pesnik predivnih  stihova…..i znaš šta,  babino unuče,  neću više da te hvalim :whistle:

Pesma bez reda CITAT: …………

Pokis’o bi sada,
ja do gole kože,
da me jarost prođe,
oprosti mi Bože.

I ove su kiše,
nekad’ tople bile,
mogao si kisnut’,
ti do volje mile.

A sad kad ti teško,
u sebe se skupi,
i od tmurne noći,
sebi zvezdu kupi…….

Frida u zraku,  Arena u mraku CITAT: ……..Nemam odgovore na ova pitanja, al’ imam neka razmišljanja na tu temu. Ne bih ja mnogo ovde dirao, bojim se da ne krenu sad pod stare dane da me uče novom životu. I kad bolje razmisli, šta će mi Arena u mraku…

grinetazelenavrata.wordpress.com Veoma specifičan bloger. Stil i način pisanja koji bi svako prepoznao. Maštovita, duhovita, ne voli da je reklamiraju (dade mi ipak dozvolu za objavljivanje na blogu 🙂 ), dobar i brižan drug i prijatelj, iskrena, hoće da me naučiti psovati 🙂 Zelenko moj, šta drugo da kažem o tebi nego da te mnogo volim, eto,  pa ti sad vidi. :heart:

Želite li nešto pronaći na ovom blogu sledeća arhiva Vam je na raspolaganju:

Ovoga puta malo poezije Tegla

CITAT:

…….Svakog dana njena sudbina je bila u njenim rukama,
i verovala je u to,
stiskala teglu da ne ispadne, da se ne polupa,
da je ne izgubi, da se ne izgubi.

Umela ja da sklizne iz ruku, znojavih,
drhtavih, levih,
padala je na tepih prosipala deo sadrzaja,
ali nije pukla.
Jos nije…….

sopran87 dva bloga me opčinjavaju svojom pozitivnom enegrijom, kreativnošću, maštovitošću, razmišljanjem i stavovima. sopranovblog.co.cc – kategorije:

Šta je pesma CITAT: ………Emocije. Pesma treba da pogodi. Pesma treba da izazove osećanja. Pesma treba da me natera da se istopim, postanem ekstremno besan, pesma treba da mi ulije sigurnost, pesma treba da me rastuži do pomisli na samopovredjivanje. To je ono što pesma treba da uradi……

Drugi – sopran87.blog.rs – Kontra nebuloze – kategorije:

Evolucija CITAT: ……Sve ima svoju evoluciju. Za stotinak godina izgledaćemo drugačije. Sve će biti drugačije!……

shaputalicashaputalica.wordpress.com Shaputalica, al’ bez dlake na jeziku. Što na umu, to na drumu. Iskreni tekstovi koji govore o njenom karakteru, maštovitosti, umeću vladanja „perom“.  :good:

Blogerska akcija – „Metla petkom“ CITAT: …….Građani ove zemlje čekaju mesecima na specijalističke preglede. I sve ostale. Rekao da će rešiti. Dobro. Pozdravljam. Ali sam prekjuče zakazala osobi oboleloj od tumora pregled kod specijaliste za 26. avgust, jer nije hitno, kažu. Recite molim Vas onom ko ima tumor da to nije hitno. Jedna druga osoba uspela je da zakaže magnetnu rezonancu za četiri aneurizme u glavi u najkraćem mogućem roku – svega četrdesetak dana će čekati, pa ako u mozgu nešto pukne – kak’e veze ima, jedan manje……

veshtichanstvena.wordpress.com Citiraću Lunu koja je našoj Veci uputila prelepe reči. Ne zaslužuju ih svi zato su zaista velike:  „Mi u zivotu samo skupljamo retke antikvitete. Ako umemo i da ih poklonimo drugima, onda smo pravi ljudi. Ti si retkost… I hvala zivotu na tebi!“

Igra svetlosti CITAT: …….Odblesak svetlosti na površini vode, to je lepota sveta…..

Pokusala sam uhvatiti iskre koje plesu vazduhom odbijajuci se

o staklo  reke…Ocima, usnama, nozdrvama…

Ja sam kolekcionar.  Kolekcionar  Trenutaka koji mi zaustave

dah…

Skupljam samo originalne i samim tim neponovljive trenutke.

Bednopiskaralo za  svoj blog piskaralo.com kaže: „Ovaj blog vam možda neće pomoći ni da me bolje upoznate, ni da budete pametniji ni bolji ljudi. Ako vam bar minut bude zanimljivo, udobno i lepo, Bedno piskaralo će biti srećno.“ , no, moje mišljenje je drugačije.  Bednopiskaralo kod tebe mi je uvek i udobno,  lepo i zanimljivo, toliko da znaš!

Na blogu se nalaze sledeće kategorije:

Ovoga puta ću izdvojiti jedan post u kategoriji Poezija i to

Izmedju dlanova

CITAT: …….

Razliti niz tvoje obraze

Skliznuti niz tvoje grlo,

k’o zabranjena reč, s mukom.

I isplivaću k’o ponornica

iz neoplođenog tla.
Skupiću se kao đerdan r

asuti niz sokak

Promeniću agregatno stanje

I boju, ivice, mekoću

rasprodaću teško stečene moralne nazore

Doći ću ti. Kad već prestaneš da se nadaš……..

jadrankagavrilovic Posebno hvala zaslužuje  žena čije me pesme ostavljaju bez daha, bez reči. :heart:

Skorašnji članci:

U ovoj noći CITAT: ……..

Nocas neko pati

dok jecaju zice…

evo i mesec..gubi svoj sjaj.

Rastuzise i mene…

Tuga se provukla kroz mrak

jer nedostajes mi nocas jako

da osecam bol

tamo gde srce tuce

dok prati zvuk  sto place…

janavi blog www.ivanino-blago.com –  „Ovaj blog su priče iz života deteta sa posebnim potrebama, i svim izazovima koje život u Srbiji donosi samohranoj majci deteta ometenog u razovoju.“ – ovim rečima su Ivana i Valentina sve rekle. Ja ću dodati samo jednu rečenicu: – Kad mi je potrebna snaga kako bi prevladala sve teškoće u svom životu na koje nailazim ja je dobijem čitajući ovog blogera. Hvala janavi ! :rose:

Šetnja po Domu zdravlja CITAT: ……..Onda se prošetate do školskog dispanzera, kažete da vam treba karton da nosite na predškolsko, oni vas pitaju u koju školu ide dete… dve sestre deset minuta traže karton, nalaze ga i daju vam ga u ruke. Nosite ga na predškolsko. Tamo predajete na šalter, neka druga sestra vas gleda belo, otkud sad vi sa kartonom. Deset minuta ‘rade’ nešto sa kartonom, pre nego ga odnesu doktorki. Kad kod doktorke završite, idete na šalter predškolskog da vam popune recepte, upute i ostalo. Pitate može li karton da ostane tu kod njih, jer se dete tu leči. Ne može. Vi morate da nosite karton nazad na školsko. A oni će da rade… ne znam šta…

Mahlat blog www.mahlatblog.com Radi Vaše lakše pretrage i šetnje po njemu staviću HML SiteMap

Da pišem o Mahlat ponavljala bih se već po ko zna koji put. Medjutim,  ipak, nešto što do sada možda i nisam rekla moram napisati. S’ njom  sam često komunicirala i vam twittera i bila je prva blogerka koja me  je saslušala, razumela, pružila podršku. Kroz tu komunikaciju upoznala sam je još više i drago mi je zbog toga. Mahlat vrednost te je poznavati i nazivati se tvojim prijateljem pa bilo to i ovako samo online. :yes:

Samo da se pohvalim – zadnji blog post koji se tako lepo uklapa u ovaj moj prethodni tekst.  CITAT: ……..Elem, zahvaljujući njenom današnjem tvitu dodjoh do tog snimka gde sam pohvaljena a pohvalu izrekao Damir Vučak poznatiji kao Blentoven koji zajedno sa Hanom uredjuje sajt Zenica-Online. Kako me je hvalio možete čuti ovde, preporučujem da pogledate ceo video i čujete šta on misli o blogovanju, komentarima, ljudima koji bloguju. Njima dvoma hvala što tako misle o mom pisanju…..

sanjakokicawww.subotica.in.rs Sanja, uživam čitati tvoje tekstove i radujem se svakom novom :yahoo:

Suze i sećanja CITAT: ……….Da li će doći dan kada će se sećati ovog danas kao da je juče bilo i kao da je bilo lepše nego sutra, ne znaju…možda neće ni znati.  Važno je da žive, rastu, da imaju ljubav dragih osoba i podršku uz sebe. Niko ne traži odličja za dobro obavljen roditeljski posao…pa tako ni oni, njihov veliki prijatelj i mama…Najveće će im odličje biti videti ih odrasle, sretne, na životni put uspešno izvedene. I…kao što je njena mama njoj rekla…jednog će dana, kada sve nevolje odrastanja prodju…ona gledati u njih i biti ponosna na svoje momke, uživaće u njima i znati, da su deo njihovog uspeha i oni postigli, samom činjenicom da su bili uz njih kroz sve lepe i sve trnovite momente njihovog detinjstva……

Veoma direktna, komunikativna gagadjermanovic i blog o PRepoznavanju prilika i korišćenju mogućnosti.www.draganadjermanovic.com

Kategorije:

Kratak post CITAT: …….I onda shvatim: svi ljudi, osmesi, reči, suze, dodiri… sva razočarenja, uzbuđenja, radosti i bol… svaki tren mira i bolne uznemirenosti… strah… patnja… sreća i strast dogodili su se sa razlogom! Svako ko je prošao kroz moj život za večnost me obogatio… svi koji su u mom životu ostali – vrede više od svih mojih misli zajedno!

DedaBor na čijem blogu  www.dedabor.com ćete pronaći ljubav,  muziku  i sve nešto lepo. Deda, često svojim komentarom zna „pogurati“, navesti na upornost i istrajnost i zauvek ću pamtiti njegove reči: trud se uvek isplati, ili biraj sebi najbolje i uzivaj, ili pusti ti sve nas i slusaj svoje srce i dusu. Hvala ti Deda na svemu! :pozz:
CITAT:
……….Samo jedna osoba na ovom svetu cuje kad cutim

Samo sa jednom osobom pricam cuteci

Samo sa njom delim svoje misli kroz tisinu

Samo nju volim najvise na svetu !

A znam da i ona mene voli i kad mi to ne kaze…

Znam da me voli i kad cuti….

salemax blog sasaantonijevic.wordpress.com Saša kaže: „Svašta me interesuje, na primer, ekonomija, ekologija, politika, društvo, internet, muzika, filmovi, knjige i ostalo, o čemu ću i pisati na blogu. Posvetiću pažnju temama kako lokalnog tako i globalnog karaktera.“  Njegove postove rado čitam, ali maj beše tako davno …….. Saša čekam nove tekstove!

Kategorije:

Jedan od ranijih blog postova – Zašto je važan Earth Hour? CITAT: ……Mnogi će reći da to što ćemo ugasiti svetlo na sat vremena neće sprečiti globalno zagrevanje. Tačno je, neće. To i nije cilj. Bilo bi lepo kada bi mogli da izlečimo našu planetu gašenjem svetla jednom godišnje, međutim, cilj akcije je da se pokaže naša zavisnost od energije i da ako možete da provedete jedan sat u tzv. prajm tajmu (prime time) onda možete i da tako provedete i ostatak večeri i da to ponavljate svakog dana. Gasite svetlo kada vam ono nije potrebno.…….

drveni_advokat blog drveniadvokat.com Pažljiva, nežna, s’ umilnim glasom.  Zna i ume da piše i to dokazuje svojim člancima.  Obećah joj veliki zagrljaj kad je budem videla, obećah joj šetnju Somborom i nadam se da ću svoje obećanje moći uskoro ispuniti. :nasmeseni:

Do you speak english? CITAT: …..Jedno od bratove dece je bilo za računarom. Deca odrasla u Americi, tamo se školuju . . . čak mi je i logično da ne znaju da čitaju i pišu naš jezik. Iako ga govore, manje-više. Realno kada sagledam situaciju, i šta će im . . . Samo me duša boli. Toliko nas je bilo, a sada smo svi sami. Udaljeni jedni od drugih toliko da više i nemamo osećaj da smo rod. Najbliža mi je sestra u Osijeku, ali se i sa njom retko viđam . . . I eto. Bez ikoga, nastavljamo kroz život. Sve ih volim i jako mi nedostaju.

Bubullina blog www.bubullina.com – Kreativnost u svim oblicima

Kategorije:

Hvala CITAT: ………..Eto, biće da su me ove vrućine i miris lipe omamili i skroz raspekmezili, obično nisam ovakva ;). Ali je svejedno lepo ponekad stati i zahvaliti se na onome što imamo, umesto stalno biti skoncentrisani na ono što nemamo. I nije bitno da li to Hvala rekli sebi, Bogu, sudbini ili univerzumu… A vi, na čemu ste zahvalni?

detozin Na  detozin.blogspot.com piše: “  ideje bez ograničenja Jer ideje se radjaju iz komunikacije, spajanjem nespojivog, prožimanjem, premetanjem, čavrljanjem, gledanjem kroz trepavice ili iskosa…“ I ono što je bitnije, vrednije,  ovo nisu samo reči na papiru, odnosno Vašem desktopu, ovo je misao vodilja u poslu našeg blogera.

2008 (22)

Nova vrsta referenci CITAT: ……Za trenutak sam se osetio vrlo ponosnim (rekoh: sujeta je čudo) Jedna od najvećih svetskih agencija nema para, baš kao i jedan od najvećih svetskih klijenata… Ali se zato od male lokalne štamparije očekuje da nema tih banalanih problema u vezi  cash-flow-a (!?!)  Gospodo, vaše poverenje obavezuje! Zato ćemo se i ubuduće starati da ga opravdamo. Pre svega – racionalnom, razumnom poslovnom politikom, koja kaže:  2010. godine, u Srbiji, dobar klijent,  poželjan klijent od ugleda je – onaj koji plaća.

experiment311exxxperiment.wordpress.com Linkom i citatom zadnjeg posta ovog blogera sve je o njemu rečeno. ……..“samo treba volje i truda“, zato od sveg srca ti želim da nikad i ni zbog čega ne izgubiš ni jedno ni drugo. Ti to možeš, znaš i umeš.

Kategorije:

Većina

CITAT: ……..Svako može biti velik

samo treba volje i truda,

najlakše je biti mali,

najlakše je biti većina !

AndreaSvilokos – odnedavno počela pisati na svom blogu  andreasvilokos.wordpress.com Već iz prvih rečenica može se bez dvoumljenja  zaključiti da je ova blogerka izuzetno  pozitivna ličnost koja će svima nama umeti na pravi način pisati  o lepoti življenja. :rose:

Kategorije: Andrea (3)

24h –  Samo? CITAT: ……..Znala sam i ja pre ove priče da moram izdvojiti prioritete, pa sam ponekad dane provodila u bunilu. Htela sam samo sa vama da podelim priču koja će mene svaki dan podsećati da budem dosledna prema prioritetima i da je 24 sata i više nego dovoljno za sve. Kada povežete ove kockice, odredite koje su to i male i velike stvari koje upotpunjavaju vaš život, sigurna sam da ćete naći vremena za sve :)……….

Želala sam ovim jubilarnim člankom navesti sve svoje omiljene blogere, a opet ne biti predugačka. Kako to uraditi? Kako ne spomeniti sve sa kojima provodim toliko  vremena? Kako ne pisati o Afroditti koja na tako jedinstven način piše o cveću – Kao jedno, kako ne pisati o NikiBGD i njenom jednom od mnogih tekstova – Kičma u seksu: Prvo uzduž, posle popreko, ili pak o stomatolozi, tačnije o Borislavi koja me je mnogo puta hrabrila, branila, kako ne pisati o njihovom blogu gde možete saznati ,  naučiti i pitati mnogo toga o stomatološkim problemima – Ne treba skidati kamenac…… , o electrasdreams, te malabreskva koja se sad negde fino baškari – Pauza 🙂 .

Kako ne pisati o tatjanadanilo koja se konačno vratila u svoju zemlju – Vreme posle Pitch-a je vreme pre Pitch-a , o Terek i Zločin i kazna. I večito pitanje: šta sad?!, ili o dijica takodje divnim drugom i oštra pera samo kad ga se dohvati – www.dijica.com, te Marissai hrabroj blogerki, predivnoj majci, velikom zaljubljeniku pisane reči – Tužne oči se prepoznaju kad se u prolazu pogledamo.

Kako ne pisati o devojkakojaceka dok čitate Revolt, o Shunjalici dok čitate Tajna, ili o Sanjaru u prolazu dok čitamo Danas, o Luni čitajući Ružičasti košmari, o Dudielixir i Život teče kao reka, o zmajceku i Hteo sam….., o ivans_notes i Samo želim da znam….. U tišini ovog jutra, o cyberbosanka i U pokušaju da postane gospodja.

Kako ne pisati o vernoj mojoj čitateljki koja na tako simpatičan način piše o „mišima“ – AnaM na izletu, ili pak o Milici Čaliji čiji blog je veoma posećen iako relativno nov, koja je svojim tekstovima za kratko vreme privukla mnoge čitatelje – Da li je prevodiocima odzvonilo?

Ne mogu a da ne pišem i o WrathOfDevil čitajući njegov blog www.nebudali.com i svaki napisani članak. Hipokrate, prevrćeš li se u grobu čoveče?

Ne mogu a da ne pišem o GagaGrne, umetnici, virtuoza u kuhinji, dok gledam Čorbica od mladog luka sa sirom

Kako da ne pišem o svim onim blogerima što ih ovde u ovog blog postu još nisam spomenila a zavredili su jer ih čitam, jer su me nečemu naučili, jer sam kod njih stalan gost?

I sad, neka me grde svi,  neka………….al’ ja moram!!!!!!!!!

Za kraj ne mogu ni ovog puta a da ne navedem bar dva,  tri bloga koja do sada nisam pratila. Tako pronadjoh:

yawashlook.wordpress.comE svašta CITAT: ……..Ustajem, odlazim u kupatilo da sperem snove sa sebe, izvrćem se naopačke ne bih li oribala jutarnju nervozu, ali mućak!  Nisam nervozna. Osećam ničim izazvani mir. Čak me ni kiša ne nervira, a ni to što mi je krevet i dalje nenamešten. A i s ovom nesrećnom prehladom sam se zdušila. Neka je, neka sedi tu gde jeste. Možda nema gde drugde da ode, jadnica………

olujrodjena.blogspot.comČist račun,  duga ljubav CITAT……..

Gde se pohranjuju svi ti poljupci, sve te brige, svi pokloni i porazi? Kako doći na ravan sa ništavilom a nastaviti da poštujemo ono što je nekad bilo? Šteta je ne sećati se, nemoralno čak. Ali koje je sećanje izuzeto od nostalgije i uzdaha, makar blagog… Kako nešto što je moje danas je već tudje. Imam li prava da ikada nazivam nešto „svojim“.
Jebena ljubav, jebena sujeta, jebena bol. Možda je emocionalni odnos samo još jedna investicija i očekujemo da nam se isplati sa kamatom. Zato i kažemo – „dužan si mi“. I vrati mi sve. Nego, nismo potpisali ugovor. Nije u obavezi. A i laž je da želimo da nam vrati. A istina je da želimo ono za šta plaćamo. Čist račun, duga ljubav.

alajbunar.wordpress.comkurton kese i potegnemte gaćama….. CITAT: …….I sklopim pos’o dana. Za te pare ni dve kutije mekog Fasta nemo’š kupiš, a ne gaće… pa nek su i za jedno nošenje, pa nije greota. E, sad ide glavni deo: upakova ona meni gaće u kurton kesu (u daljem tekstu KK). E, to su vam one što su tanke, skroz providne, svilenkaste kese, od nevidljivog carskog ruha, koje kad nosiš, nemaš osećaj da’l išta nosiš u ruci il’ mlatiš u prazno. Nit’ šuškaju nit’ romore…I tako, udjem u autobus, uhvatim se za šipku, a KK (o, bruke i sramote što gaće prosto vrište iz nje) okačena o mali prst moje desne ruke. I prodjem svoje dve stanice. I sidjem. Ne odmakoh ni pet koraka, još sam ledjima bio okrenut vratima autobusa, kad – fljas! nešto me udari u glavu, i pade iza nogu. Okrenem se, pogledam, a moja KK s gaćama na zemlji!? Podignem pogled, a neki bradati lik, iz autobusa koji samo što nije krenuo, maše mi i viče: „Gospodine, ispala vam kesa u autobusu!“ O, ljudi moji, o blamage… he*bem’ ti i KK, i gaće od pet banki, i Fast i ciganku…

57 responses to this post.

  1. Samo sa jednom osobom pricam cuteci… 😛 😀

    Одговори

  2. Cestitke za 200.post ! 🙂
    Pisi i dalje !
    🙂 🙂

    Одговори

  3. Čestitam!!
    Moram priznati da je meni ovaj blog najbolji vodič za čitavu blogosferu. I stvarno volim da svraćam i čitam.

    Одговори

  4. Verkić u svom stilu, samo si ovoga puta i sama sebe premašila. Hvala ti. 🙂

    Одговори

    • Posted by verkic on 2. јула 2010. at 09:29

      Ma Čaro moja, hvala Vama svima. Znaš li ti samo koliko još predivnih blogera koje čitam nisam stavila, a gde su oni koje tek moram pronaći. Zamisli jedan ovakav članak posle godinu dana, ako nastavim sa širenjem svoje liste. Trebaće mi nedelju dana da poturam sve linkove 🙂

      Одговори

  5. Šta reći, a ne zaplakati 🙂 Ako budem ovako rasejan i ja, kad budem u tvojim godinama, kuku meni 🙂
    P.S (a ti provali zašto) 😛

    Одговори

  6. Kad te uhvati ova Zelena da si je reklamirala teško tebi 😀
    Da, malo drugačiji pogled i puno dobro izabranih postova.

    Nekjesasrećom 200 post i da nam pišeš još dugo duuuugo 🙂

    Одговори

  7. Blog-dragstor i dalje radi. 😉 Hvala ti, Verkić, na neverovatnom trudu koji ulažeš u svoj blog i informisanje nas, njegovih (redovnih) posetilaca. Želim ti još nekoliko puta po 200 postova, a onda… da nastaviš k’o da si tek počela… 😀 Od srca ti čestitam na ovakvom jubileju. 🙂

    Одговори

    • Posted by verkic on 2. јула 2010. at 16:56

      Pedya, iskeno, par puta do sada bi nije bilo jednostavno baš napisati članke, ali nakon njih, nakon što bih završila, osećala bih toliko zadovoljstvo i sretna zbog odradjenog, da nemam nameru stati. Hvala mnogo 🙂

      Одговори

  8. cestitke!!! 🙂 citamo se jos dugo ! 😉

    Одговори

  9. Izuzetno mi je drago sto sam se pojavio u tvom jubilarnom blog-postu, medju ovim imenima blogovanja 🙂 Ne mogu da se nacudim koliko ti vremena izdvajas za ove stvari, i sa kojom paznjom citas svaku lokaciju ove „blogosfere“. Kada bi svi bili makar malo uporni i posveceni kao ti, gde bi nam kraj bio… Svaka cast!

    Одговори

    • Posted by verkic on 2. јула 2010. at 17:01

      Upornot mi je jedna od lepših osobina i u životu sam se uvek ponosila što sam uspela bez obzira na sve istrajati u nekoj nameri, odluci, u radu, u…..toliko toga je bilo kad bih htela odustati, kad……ali ne. Uvek bi me nešto teralo napred. I hvala Bogu na toj osobini.
      Ovde medjutim nije teško istrajati jer izuzetno volim čitati. Ponekad samo nemam baš previše vremena za linkovanja, ali zato je ljubav prema svemu tu da mi da snagu. 🙂 Hvala ti mnogo!

      Одговори

  10. Aoooooooooooo koliko si ovo pisala 😯
    Spiceno pa zivi, sta ces, nikako da opsuje, i ovde moze uvek da me spominje i jebem mu misha Verkic bre, dva stojka bRez psovke, mislim stvarno nije u redu 😀
    `Si umesila tortijaner da duvas? 😛
    Mis`im dunucemo i mi, nasi smo 😆

    Одговори

  11. Oduševljena sam i fascinirana trudom i upornošću koji pokazuješ.
    Samo tako nastavi dalje, radi ono šta želiš i šta te usrećuje.
    Svaka čast!
    Čestitam!

    Одговори

  12. Čestitke za jubilarni 200. članak, a posebno za ovako zahtevne članke. 🙂
    Što se tiče mog bloga, za koji dan ću posaviti jednu priču na kojoj još radim. Biće zanimljivo za sve koji vole da čitaju priče iz oblasti fantazije/fikcije. Pokušavam da priču svedem na što kraću a da ne izgubim ono što sam hteo da napišem na početku. Nešto kao što Koeljo napiše u tvitu „30 sec read“. 🙂

    Одговори

  13. Zamisli tortu sa 200 svećica…Bog-te-mazo – pa to greje ko’ šumski požar !!! (možda nije praktično na ovu vrućinu, al’ zato izgleda monumentalno)

    Одговори

  14. Znam pocetak, znam probleme, znam uspone i padove, znam …
    Znas da sve ovo ne volim da pisem.
    Cestitam!

    Одговори

  15. Čestitam ti 200. post i želim da pišeš od srca i dokle god za to imaš potrebu. A vidiš, ima nas, koji te rado čitamo!

    Hvala na spominjanju! 🙂

    Одговори

  16. Stizem taman da čestitam !!!
    Da bude još dosta takvih postova!!

    Одговори

  17. Još 10000000000000000000000000000000000200 postova da napišeš, hvala na lepim željama i čitamo se

    Одговори

  18. Opet, hvala na spominjanju. 😀

    Ljubim te i vučem za uši Verkić, tek toliko da bi ove dve nule iza dvojke se umnožile u neograničen broj nula, što pre! 😀

    Одговори

  19. Veliki pozdrav i iskreno poštovanje istrajnoj urednici i kolekcionarki naših postova -> urednici blogopedije 🙂

    Imamo sreće da u našoj blogosferi postoji ovakav blog i ovakva blogerka!

    🙂

    Одговори

    • Posted by verkic on 3. јула 2010. at 14:39

      Dragana, sad sam zaista pocrvenela, ali prija moram priznati. Posle ovakvih komentara ostajem bez reči ali ne mogu ništa drugo nego reći jedno veliko HVALA za ovako divno mišljenje. Hvala još jednom!

      Одговори

  20. ja konstantno kasnim 🙂 Cestitke za 200 post i da te jos dugo dugo citamo i uzivamo u tvom pisanju 🙂

    Одговори

  21. Draga Verkić, čestitam na tek 200. blog postu!
    Želim ti da i dalje budeš uporna, da vrcaš dobrom energijom i jakom voljom. A bogme i strpljenjem 🙂 većinu ljudi koje si spomenula i ja čittam, imam ih u RSS rideru, ali da ih ovako linkujem, e za to baš treba biti strpljiv.
    Hvala ti što sam se i ja našla u ovom društvu, a posebno mi je drago što si izdvojila stihove, jer to je na malom prostoru – ja 🙂

    Srećno ti i dugovečno bilo!

    Одговори

    • Posted by verkic on 4. јула 2010. at 23:47

      Lepo je pronaći i te „male“ prostore kako ti kažeš gde smo mi, jer mnogo puta baš naše velike vrednosti ostanu negde sakrivene. Hvala na lepim željama.

      Одговори

  22. čestitam i hvala 🙂

    Одговори

  23. Posted by andreasvilokos on 5. јула 2010. at 18:16

    Verkic,
    stvarno si me obradovala sto sam u ovoj jubilarnom postu 🙂
    Hvala ti puno i zelim ti jos puuuunnnooooo lepih postova 🙂

    Одговори

  24. Cestitam Verkic,uspesna si ti zena-zmaj.

    Одговори

  25. […] ali moram da se izvinim svim dragim blogerima koje pratim a koje nisam stigla  linkovati prošlog jubilarnog petka zbog dužine samog teksta.  Zato počinjem sa […]

    Одговори

  26. Verkić, hvala ti što me se setiš…ja se na žalost ne stignem setiti sebe ni blogovanja, takav nam neki blentav raspored 😦 Ispadam iz svih blogerskih tokova 😦

    Одговори

  27. CESTITKE ..cestitke…za veliko okruglo !!!!!
    Posebno HVALA za tvoje posebno hvala … 🙂

    „…Пријатељска рука ношена судбином
    водити нас може,
    ко путоказ крајпуташ
    тад лако се на циљ стигне
    пливајући
    чим престанеш да плуташ….“

    Teras nas da plivamo.. 🙂 …prateci NAS !

    Одговори

Постави коментар