Dnevni vodič kroz blogosferu #pratiblogere Broj 5.

Džepna venera Vam želi dobro jutro!

Ovo jutro počela bih sa  vešću koju je  noćas linkovao na twitteru  varagic [akcija] Srce za Vanju Pilipovic – Vanja ne može da čeka o kojoj bi svi trebali malo porazmisliti i  iznaći neke mogućnosti organizovanja konkretne  pomoći.

ZA VANjU PILIPOVIĆ IZ SONTE, kod Sombora

Ukoliko želite da pomognete

Broj dinarskog računa u NLB banci je 310-0210100336655-83

U istoj banci otvoren je i devizni račun 02-315-0031209.4

SWIFT:CONARS22- Acc No.USD 3582023703001

NLB BANKA A.D.BEOGRAD
Bulevar Mihajla Pupina 165v
11070 – Novi Beograd-Serbia,

Ime primaoca: Vanja Pilipovic
Adresa : Kumanovska 21
25264-Sonta – Serbia

Današnji dan je obilovao vestima kako tužnim poput prethodne,  tako smo bili u prilici pogledati i fenomenalnu reklamu koju nam je linkovao PedyaZagrli život . Zaista se ne sećam da li sam bolju videla u životu.

Bili su tu i saveti koji  zaslužuju biti zabeleženi. Ko zna jednoga dana možda se otvori i nova kategorija posvećena baš ovoj temi. Te stoga svi koji imaju problema sa sinusima a žele to rešiti alternativnom medicom evo recepta:

– inhalacija, inhalacija 🙂 krupmir, kamilica..

– topli oblozi puno njih, koliko sam citala.

– Inhalacija iznad kipuce vode u kojoj su prokuvani morska so i bosiljak

– skuhaš krumpir ko za pire, na kockice. kad je skuhan, ručnik na glavu, glavu nad lonac i diši:)

– Što više tečnosti i inhaliranje. Ako imaš osećaj da gori, sveži list kupusa će pomoći. Meni to pomaže. I bronhikum sirup.

Sve su ovo bili super saveti naših twitteraša koja sam ja lepo tamo -ovde copy-paste.

Za kraj ORIGINALAN ZAKLJUČAK:

zoranaruza – „Idem da zalepim 2 topla lista kupusa na obraze, spustim glavu u serpu sa polugotovim pire krompirom, pa onda sa slanim cajem od bosiljka…“ Mala šala na kraju, ali sigurna sam da je nešto od svega isprobala.

Blog postovi objavljeni 02.02. 2010. godine

PROCEDURAAnonimusi na izložbi ~ CITAT: …..Za razliku od prepunih kineskih butika, ova izložba se podičila sa tek nekoliko (šest) postavki/instalacija/printova koji su se razbaškarili po prilično velikom prostoru otvorenog (bez zidova) trećeg sprata ove post-buvljačke kocke. Uopšte mi nije bio sladak loose/kvazi pankerski “šarm” provincijskog štimunga (ovo je bilo otvaranje!) sa par limenki piva, nekoliko plastika piva i kojekakvog soka u neuglednoj ambalaži, koji su prisutne organizatore valjda i razgalili da ničim izazvanim optimizmom i srećom prionu na nesnosno deranje stihova grupe ABBA preko improvizovanog karaoke pulta. (Posle, užasnut, uvideh da to beše deo programa/koncepta)……

Sjajna recencija Nokie N900 by gadgeterijaN900 – The good, the bad and the ugly CITAT: ….Kroz ovih nekoliko točaka sam vam pokušao dočarati koja osobna iskustva i zapažanja nakon gotovo dva tjedna druženja sa Maemom. Članak se poprilično razvukao a opet imam osjećaj da nismo ni dotakli najbitnijih stvari. U sljedećem članku ću se zato pokušati koncentrirati na one zaista geeky načine korištenja gdje bi Maemo trebao doći do izražaja. Naravno radi se o raznoraznim hackovima i terminal perverzijama od AirCracka, dual bootinga odnosno virtualizacije Mac OS X-a na N900 just for the fun of it…..

Kaže naš Poslednjiskaut Opet mi došlo O pesniku CITAT:

Kad utihnu sve maškarade,
muzika koja daje mi krila,
maleni lopov u snu će doći,
da mi odnese i to malo mira.

Ponovo pesnik u meni se budi,
nova sloboda diže mi grudi,
u strofi svojoj tebe ću naći,
sa tvojim likom sunce će zaći.

Kako naručiti web stranicu- poslovni ciljeve, planovi i praksa piše markodugonjic CITAT: …..Bitan moment kod pristupanja bilo kojem projektu je jasna ideja o završnom proizvodu. Prva prepreka za razumijevanje korisničkog iskustva je u nemogućnosti definiranja jasne ideje i cilja koji web site treba zadovoljiti. Generički ciljevi poput: “želimo što bolje zaraditi” , “želimo biti prvi na tražilici” ili “želimo prestići konkurenciju” se podrazumjevaju, ali često stvaraju nepotrebnu količinu šuma…..

Tragovi_Poezije Veljko Bosnić – Put koji se kreće CITAT:

Konačno dugim korakom sam
Pošao vješto
Kao nikad do sada

Iza su po običaju
Ostale stare priče
Žene u samrti
Nadanja koje niko neće

Mahlat Novo na blogu – Robin Hudovci u Šervudskoj šumi CITAT: ….Znate za onu Šervudsku šumu, to je ono mesto u kome su se poštovali nepisani zakoni, znalo se ko krade i od koga se krade, ko su pozitivni likovi, ko ima višak i kome taj ukradeni višak treba da ide. Mi, doduše, nismo Šervudska šuma, više smo džungla u kojoj žive razni zverovi, ne zna se ko pije al’ se mnogo dobro zna ko plaća, to jest, po sili zakona svi ćemo biti Robin Hud. I onaj ko ’oće i onaj ko neće a naročito mi bogati…..

A kako Mahlat to misliš CITAT: ……Ima vas toliko čitanih, praćenih i uticajnih, blogosfera, twittosfera i mnoge forumsfere su živi organizmi koje nije teško pokrenuti.  Društvene mreže bi trebalo da služe i tome, kad već služe svačemu……Neću sad da napišem – zamislite… – nemoguće je zamisliti situaciju u kojoj nismo bili. Setite se bar trenutaka kad ste bili nemoćni, nekih bezazlenih trenutaka, pa samo pomislite da su se u nečije živote uselili bolest, nemoć, jad, da neko pokušava da vrati vreme unazad, zavrti kuglu u suprotnom pravcu, lupa glavom u zid, moli se… umire sa svakim novim danom…..

Terek Novi blog post: WeekNews: Gazela ili “Kako je rđao čelik…” CITAT: …I nekako baš tu moram da se vratim na temu Gazele. I kad pričamo o tome, opet nam se neizbežno pojavi neka gospoda… Ovde mislim na one koji su bili zaduženi da održavaju Gazelu ili da nam bar jave da će uskoro da se raspadne, direktore JP “Putevi Srbije” gospodu Jocića (bivšeg) i Drobnjaka (sadašnjeg). Pitam se zašto je bilo potrebno da se “okruni” srednja traka i da pola Gazele mora da bude zatvoreno, pa da se dotična gospoda pojave u medijima da pričaju o Gazeli? Zar je Gazela problem koji je nastao pre 3 dana?….

skrabalica sa škrabloga: Zagonetni cvetići CITAT: Bele hladne dane bojimo cvećem proleća i leta. Otkrih jesenas u mojoj staroj lektiri – požuteloj knjižici Vilina dolina Dobrice Erića nekoliko kratkih pesmica koje nam služe kao zagonetke i podsećanje na topla godišnja doba……

MooshemaSEO trikovi s ključnim rečima (blog post by blog.kolegijum.com) CITAT: …Dobar i relevantan kopirajting vašeg veb-sadržaja kojim ste mislili pre svega na to kako privući kupce, podići će posetu vašem sajtu a samim tim i povećati prodaju u vašoj onlajn prodavnici…..

SanjaRastovac na blogu wtfJeans kako će teći prodaja –  (manje od 4 sedmice do lansiranja – CITAT : …..Since our website will be released on March 1, 2010, that is also the time when we’re going to release BETA sale. That is in fact pre-order, not sale, but if you order wtfJeans during March, you have a chance to buy it pretty cheap. Almost 50% cheaper than the final offer 😉 But, this will last only during March, and it’s available only for the first 100 pairs. Buyers will get their jeans in the second half of April……..

Pedya –  4P Marketinga CITAT: ….Naravno, prvo treba definisati strategiju, odnosno diferencirati i pozicionirati proizvod/uslugu. Strategija pozicioniranja direktno utiče na svako od 4 P. Npr. ako je u pitanju proizvod za „široke narodne mase“, proizvod (Product) će biti zadovoljavajućeg (ali ne vrhunskog) kvaliteta, biće niske cene (Price), dostupan u svakoj prodavnici (Place) i promovisaće se (Promotion) kroz masovne medije…..

Charolija novi blog post – Komentari i komentatori (prvi deo) CITAT: Kada sam počela da pišem ovaj blog, pitala sam se hoće li mi ikada iko ostaviti komentar ili će ovo biti mesto gde ću da pišem sama sa sobom? Sada ima nekoliko hiljada komentara. Stranice i stranice vaših ispisanih misli i utisaka. Trudila sam se da na svaki odgovorim. Ako neko ima volje da pročita moj post, a onda i da se potrudi da ostavi svoje mišljenje o pročitanom, pa zašto bi mene mrzelo da odgovorim. To je isto kao da mi neko nešto priča, a ja ćutim ili gledam u stranu. Ne mogu tako…….

hdonwebTwitter vodič CITAT: …..Uz sve potrebne procese izrade web siteova naručitelji često štede na strategiji korisničkog iskustva, s obzirom da je taj dio procesa (kao uostalom i sve što spada pod “neki dizajn”) teško mjerljivo i pomalo nejasno. Kako uskladiti poslovne ideje i ciljeve sa potrebama korisnika?…..

Čitajući blog post o twitteru, nisam mogla a da se ne setim jednod drugog koji je nedavno napisan.  Koliki ste zavisnik društvenih medija od baneweb CITAT: ……Trenutno mislim da ne postoji odgovor na pitanje koji je društveni medij najvažniji deo internet aktivnosti. Ako želite da ste uspešni, da pratite dešavanja morate ih sve podjednako koristiti i kanalisati informacije. Ako se iole ozbiljnije bavite internetom “morate” biti aktivni na tom polju i ostvarivati komunikaciju sa zajednicom. Nemaš nalog na Fejsu, Twitteru,  LinkedInu ne postojiš! :)…..

kremasica10 Trendova mirisa za 2010. godinu CITAT:  …..Mirisni akordi koji su u trendu zavise od trenutnih osnovnih pravaca u modi, umetnosti, bojama, politici, načinu života i zabave. Uz svaki od 10 mirisa zato stoji određeni atribut koji označava neki stil……

ShaputalicaUticaj povišene  bazalne temperature na stanje svesti napupele omladinke ili – Kako sam otkrila toplu vodu – CITAT: …….Dan treći: Bolji. Dooobar. Terapija: seks više puta dnevno. Na šest sati. Zbog radi preznojavanja. Deluje. Meni temperatura preko 39 ulepšava život, časna reč. Samo na seks tad mislim. I veš dok prostirem, i muziku dok slušam, ma stalno. Šta ću. Lepo i dok se radi, a lepo i dok se promišlja. A u stvari sam htela samo da vam preporučim dooobar sajt i odličnu blogerku. Za slučaj da već niste videli.

Nekako se već pomalo ustalio  i običaj da dodam po neki blog post blogera čijih linkova ka njihovom blogu nisam pronašla na twitteru.

–   afroditta.wordpress.com –  Molitva

CITAT:

Molis da brzo prode,da rane zacijele sto prije
za san, sto jos stigao nije,
za saansu novu da ti se jos jednom ukaze
i za srecu na putu da ti se nade.

Molis za oprost
molis za rijec,
za sutnju i budnost cula,
da prode sto proci mora,
i kada se mora,da nije tesko.

archibald57.wordpress.com –  Plamičak ljubavi CITAT: Požar, kao i ljubav, bukne iznenada. Vatra, kao i ljubav, puna strasti, brzo obuzme sve. Kada se požar ugasi, isto kao i ljubav, ostane zgarište. I mnogo tuge za izgubljenim… u požaru, ili u ljubavi, svejedno. Na zgarištu često, kao i u ljubavi, nikne nešto novo, jer to čudo od života, mora dalje.

Ali ponekad, jako retko, požar, kao i ljubav, ne bude ugašen sasvim. I u požaru, kao i u ljubavi, ne sagori sve. Ispod neke gomile pepela, kao i u nekom duboko skrivenom kutku duše, ostane da tinja neki plamičak ili ugarak. Niko ga ne vidi ispod tog pepela, isto kao što se i u dnu duše sakrije. Svi odu daleko od požara, kao i ti što odeš daleko od te ljubavi.

crnaperla.wordpress.comNije zbog kiše CITAT: …..Neko cveće pojavljuje se u bašti  isključivo posle nekog neprijatnog, ali ipak prirodnog dogadjaja, jer sve što je prirodno ni jednoj bašti nije strano… I znam sigurno znam, da to niije zbog kiše jer  od te kiše koja je svuda ista,  raste u pojedinim baštama najraznovrsnije prelepo cveće, a u pustinji  samo jedno te  isto-bodljikavi kaktusi. Dakle nije zbog kiše…..

2 responses to this post.

  1. Verkić, ja mogu da pobrišem domaće blogove u readeru. Sve imam ovde skraćeno!

    Одговори

Постави коментар