Ostalo Vam je pire krompira od ručka, za večeru napravite – Flute #verkic_kuhinja

Verovatno Vam se do sada desilo mnogo puta da Vam nakon ručka ostane malo pire krompira. Naravno, kasnije onako hladnog niko neće da jede. Iskoristite ga i napravite flute brzo i jednostavno za večeru.

Potreban materijal:

  • pire krompir
  • jaja
  • brašno
  • malo soli

Priprema:

U pire krompir dodate jedno, dva jaja u zavisnosti od količine krompira,  brašno i so i umešate ujednačenu masu. Vadite rukom loptice, oblikujete ih  i pečete na ulju.

Moram, eto opet moram, šta ću🙂 reći,  da mi ne volimo loptice, nego ga pečem dosta tanko. Možete se malo poigrati i napraviti razne oblika od smese. Eto recimo dva srca, jedna mačkica i jedan leptir je i previše za večeru (naravno za jednu osobu) 🙂 .

Veoma jednostavno, lako i brzo a ujedno ste iskoristili ostatak jela od ručka. U današnje vreme ništa se ne baca!

Prijatno!

14 responses to this post.

  1. Još ako dodaš malo prezli, bude hrskaviji🙂 i obavezno na papirne ubruse da izvuče ulje.
    Mmm, mnogo volim ovo da pravim i jedem. Mi ih zovemo kroketi od krompira🙂 njam!

    Одговор

    • Posted by verkic on 16. август 2010. at 22:44

      Kroketi su nešto drugo. Ovo jelo je jako staro i zove se baš Flute. Još moja prababa je pravila. Ako se, pak „potrefi“ količina brašna, i toplota ulja u kojem se peče ne bude masno uopšte. Evo recimo ja ove nisam stavljala na salvete. Bitno je da se peku relativno brzo, da ne stoji dugo u ulju da bi ga upijalo, a opet ne smeju ni da gore🙂 .

      Одговор

  2. […] This post was mentioned on Twitter by Marija Spasojević, Vera Mladjan. Vera Mladjan said: Novi blog post "Ostalo Vam je pire krompira od ručka, za večeru napravite – Flute #verkic-kuhinja " http://bit.ly/aZjyjI #verkic […]

    Одговор

  3. Verikićka…ja obožavam flutice…pa još izmedju dve malo pekmeza…mljac!!!

    Одговор

  4. Nisam probala! Zvuči zanimljivo! Hvala na predlogu.

    Одговор

  5. Glupo pitanje: PEČEM ili PRŽIM? I koliko dugo, otprilike?

    Одговор

    • Posted by verkic on 23. октобар 2010. at 07:16

      Pržiš Ivo i ne predugo jer je u suštini sve već gotovo. Kako je krompir bio skuvan samo malo se proprži da dobije zlatastu boju. I što glupo naopako, ni jedno pitanje nikad nije glupo!

      Одговор

      • Hvala.🙂

        Možda bi bila dobra ideja da to ispravite, jer nas ima mnogo koji pečenje istog trenutka povezujemo sa rernom, a ko zna kakvo čudo bi onda ispalo od tog jela.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: