„Optimizam“

Kaže,  meni i drveni advokat ( ili kako se to već piše drvenom advokatu? – oprosti ) DedaBor danas –  „zelim vam da sto pre ozdravite. Optimizam i malo vise sna…zajebite kompove.. aj… :)))“ Zapitah se, kao i inače u životu, jer sam uvek nastojala slušati ljude šta govore (zaista slušati) , a zatim to isto analizirati,  optimizam? Imam li ja optimizna?. Bože, pa naravno!

Uvek sam u životu  bila optimista i to me je i održalo. To me je nagnalo da se upustim u bajku u kojoj sam sada. Bajke su nam pričale majke, bilo nam je prelepo, bajke su nas učile da raspoznajemo dobro i zlo, s njima sam započela život. S njima ću i završiti. Pisanje za mene otvara mogućnosti koje mi nikad nisu u toj  meri pružene.  I zato kažem, ono drugo  -ono-„zajebite kompove.. aj… :)))“ e to, stvarno brate ne mogu. I evo nastaje tako, još jedan tekst. Ako može gadgeterija blogovati 24 časa, zašto ja bolesna ne bi mogla napisati par rečenica?

Mnogi moji prijatelji su me pitali zašto radiš sve to? Imaš li ti ikakve koristi od toga?

Zbog njih, ovo sad i pišem. Razumni ljudi se prilagodjavaju svetu, ali ne sad ono „videla žaba gde se konj potkiva pa i ona……“ Ne ne tako, nego jednostavno tražiti  u sebi  nešto što možete  razvijati i koristiti sve do savršenstva. Ja ne želim samo razmišljati o svemu što nas okružuje, nego želim to razumeti  i iskoristiti jer na taj način imam i više izbora, s čim  poboljšavam i kvalitet sopstvenog života.

Želim postati uspešna u onom što radim, uspešna u celokupnom svom životu. Da bih to uspela moram u današnje vreme biti čarobnjak,  moram iskoristiti ljudska zapažanja, jer samo tako se stvara čarolija.  Želim da ono najbolje u meni dodje do izražaja.  Neću nikad više u životu da se pitam – „zašto“ imam neki problem, „kako“ me nešto ograničava i „ko“ je kriv za to. Uvek kada sam se to zapitala, a mnogi ljude takva pitanja sebi postavljaju, ili Vam ih postavlja neko drugi, osećala sam se gore i nigde me to nije dovelo. Tražila sam samo opravdanja tada i ništa više. Tako mozak staje.

Zapitajte se uvek  samo  „kako“!!!! To je jedino pitanje koje dovodi do rešenja svih problema. Mene ono  vodi napred. Umetnost je zaista postaviti cilj ispred sebe. Mnogi od nas to ne znaju. Sve drugo što mi treba je fleksibilnost, oštrina zapažanja i tada dolazi do rezultata. I zar onda ja nisam na dobrom putu. Dve od tri  bitne stvari za uspeh imam.

Na sva pitanja prijatelji moji, odgovaram Vam veoma jednostavno.  Probajte i Vi, možda ćete pišući postati bolji, možda ćete  pronaći onu harmoniju u sebi koja je svima toliko potrebna u životu. Ja sam je našla.  Jedno je samo bitno. Budite jedinstveni.  Pišite ono što želite, ono što osećate, ono čega se sećate. Sećanja znaju biti predivna uverite se i sami. Pišite poeziju ako Vam ona više leži.  Prošetajte po srebrnastom paperju i sigurna sam dobićete inspiraciju.

Ako želite zaraditi, to  je već druga priča. Tada morate imati pravi proizvod, a ne žvaku. Znajte ako padne drvo u šumi i  nije se čulo – pa nema brate drveta. Posao se mora izgraditi tako da budete prepoznatljivi, poznati, traženi potrebni. Tada možete imati i korist od  onoga što radite. Da bi to radili kako treba postavite ono pitanje „kako“ i dalje sve ide….Moć misli je velika. Budite pozitivni,  jer Vaše misli odredjuju šta ćete privući sebi.

3 responses to this post.

 1. Da… život nije fizika, gde se pozitivno i pozitivno odbijaju. Više je hemija. „Nailazi mi na dopadanje“ hemija ovog posta… 😉

  Одговор

 2. Social comments and analytics for this post…

  This post was mentioned on Twitter by Vera Mladjan: Novi blog post „Optimizam“ http://dzepnavenera.blog.com/2009/11/29/optimizam/#more-112

  Одговор

 3. Posted by jelenaartpoezija on 23. марта 2010. at 02:54

  Hvala : )

  Одговор

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: